Alternatively, hold down the Ctrl strong> '/' CMD 'key and press + to enlarge or' - 'on the keyboard to reduce the text size.

100%

High contrast mode is an accessibility feature for people with visual impairment.

Single point of contact i Nomvec


Nå når overgangsordningene avvikles er det et behov for apotek, grossister, sykehus og produsenter å kunne kontakte noen som knytter all informasjonen sammen. Det kan være vanskelig for for eksempel apotekene å vite hvor de skal henvende seg for å få svar på spørsmål fra en produsent, og på samme måte vet ikke produsentene hvem de skal kontakte når de får melding om avvik. Både sluttbrukerne og produsentene trenger et sted å henvende seg.

Nomvecs single point of contact heter Ida Sogn og er ansatt i Link Medical. Hun jobber i Nomvec 60 prosent og besvarer henvendelser om verifikasjonssystemet fra alle involverte parter.

– Nå gjelder det å få på plass en del prosedyrer til 20. januar 2020, som er datoen for når de generelle overgangsordningene avvikles, sier Sogn.

Sogn svarer på henvendelser som kommer inn fra sluttbrukerne, grossister og legemiddelindustrien. Feilmeldingene som kommer inn, skal på nyåret gjøres tilgjengelige for apotekene. Nomvec har laget et verktøy som genererer inn data med feilmeldinger fra apotekene til et felles skjema. Dette systemet sendes så daglig ut til de aktuelle apotekene som har fått opp feilmeldinger på legemiddelpakninger. Dermed kan de se hvilken feil som har blitt registrert på disse pakningene.

– Akkurat nå jobber vi med å få ned antall feilmeldinger. Noen av de vanligste årsakene til feilmeldingene som kommer opp skyldes brukerfeil. For eksempel at en pakning blir skannet to ganger, ved et uhell. Dette er et nytt system, så noen barnesykdommer er ikke til å unngå, sier Sogn.

Alle apotek skal ha en FMD-ansvarlig som sjekker de pakningene som har fått opp feilmelding. Hvis det oppstår mistanke om at det har skjedd en forfalskning, og at avviket ikke skyldes andre feil, vil Statens legemiddelverk overta ansvaret for videre oppfølging – som i dag.

Ida Sogn kan kontaktes på mail: Ida.sogn@nomvec.no.

Les også: SLV utsetter avviklingen av de gjeldende overgangsordningene til 20. januar

This article is relevant for:

For Marketing Authorization Holders
For Pharmacies
For Wholesalers
General information
News & updates

Other news and project updates